De aankomst in Rivendell

Naar een tocht richting het oosten komen we in een klein stadje uit. We worden hier opgewacht door de lokale stadswacht die om onze namen vraagt en alles netjes noteerd. Hierna gaan we het stadje in om te overnachten. We besluiten met zijn alle de herberg in te gaan. Daar komen we te weten dat het stadje leeft van de landbouw en een handelsroute naar het oosten over de bergen.

Als we informatie proberen te verzamelen over Rivendell dan blijken er inderdaad veel geruchten over Rivendell rond te gaan. Er is alleen niemand die weet waar het ligt of wat het precies is. Er wordt wel verteld dat ons soort mensen daar niet naar toe wilt.

Voor de rest treed er in de herberg een Jongeleur op. Dit is een jongeman die Banldow heet. Hij staat nog al eens te stuntellen. Een van ons vangt dan op een gegevenmoment een bal op die in onze richting komt. Op een gegeven moment horen we de waard hem dan ook verbieden met brandeden fakkels op te gaan treden. Het blijkt dan ook dat deze jongeman als de dorpsgek bekent staat.

Gezien onze ervaring met Duremas hoeft dat niet slecht te zijn. Ik besluit hem dan ook maar aan te spreken. Dit lijkt nog lastig te worden ook. Het aanbieden van een biertje helt niet want hij is te druk. Dan probeer ik maar over jongleren te praten. Zo handig lijkt hij mij niet dus moet dat mij ook lukken. Hij is er van overtuigt dat het mij niet lukt maar de eerste 2 ballen heb ik zo in de lucht. Daarna volgt de derde. Oeps deze verdwijnt richting de waard en bal de eeste vliegt ineens richting een gast.

Ja je hebt gelijk het is moeilijker dan ik dacht. De waard komt nu wat kwaad op mij af. Maar als ik snel toe zeg om het gevallen blad te vergoeden vind hij het al lang best. Hierna praten we met Baldow verder over Rivendell. Het lijkt er op alsof hij alles van Rivendell weet. Hij bevestigd zelfs dat hij al geweest is maar ja hij zegt bijna overal ja op. Maar goed het wordt een gezellige avond en je weet maar nooit waneer je informatie over de lokale omgeving nodig hebt.

Als we de volgende ochtend verder willen trekken worden we opgewacht door Baldow. Hij wilt naar al onze verhalen mee naar Rivendell. Hij wijst ons enthosiast de weg richting het zuiden. Op deze weg komen we langs de toren van de magier Haboerasma. Bij het bekijken van deze toren worden we lastig gevallen door kraaijen die op dit moment de enige bewoners van de toren zijn. Deze kraaijen verdedigen hun toren met ijver zodat zelfs onze ijverigste schatzoekers besluiten dat het niet verstandig is de toren voor de 108 keer te gaan plunderen.

We lopen door totdat we bij een splitsing komen. Hier loopt de weg naar Karok naar het oosten. Volgens Baldow moeten we echter richting het zuiden door blijven lopen alhoewel de verhalen vertellen dat Rivendell in het oosten moet liggen. Na veel twijvel lopen we dan toch door richting het zuiden. Het pad wordt steeds kleiner en naar anderhalve dag lopen we dan ook gewoon door de wei.

We komen dan bij een rivier die als we goed zitten de rivier de "Bruine" moet zijn. De We zoeken daar een doorwaadbare plek en steken over. Op advies van Baldow volgen we een pad richting het oosten door een bosrijk gebied. Tot slot gaat het landschap over in een rotsachtig landschap met diepen kloven.

Hier dwalen we heel lang rond naar een pad door dit gebied. Helaas lijken we in eens kompleet verdwaald. Ik geloof mijn eigen ogen ook niet want alle paden lopen dood. Het lijkt alsof het landschap veranderd met iedere pas die we zetten. Tot overmaat van ramp moeten we ook nog vaart minderen omdat Nis het tempo niet bij kan houden.

We besluiten om tegen de avond een kamp op te slaan want we zijn allemaal moe en hopenloos van het dwalen. In de avond horen de elven elven gezang en gaan ze opzoek naar wat er aan de hand is. Even later komen komen ze terg met de mededeling dat ze een groep elven gevonden hebben en dat we mee moeten komen.

We voegen ons bij deze groep elven en feesten de hele nacht door. De volgende dag vragen de elven ons wat we komen doen waarop Nimthoron verteld dat we op zoek zijn naar Rivendell in de hoop daar een smit te vinden die ons kan helpen met onze queste. Daarop verzoeken de elven ons dat verhaal nog een keer te vertellen in de zaal van het vuur in de aanwezigheid van Elerond.

Na dat Elerond het verhaal aangehoord heeft en de scroll onderzocht is verteld hij dat ze de sleutel wel kunnen maken maar dan moeten ze wel Nolpa Zara (Het houd van de wilg der wijsheid) hebben. Helaas is dat niet dus moeten we dat eerst gaan halen. Voor de rest verteld Elerond ons dat we vermoedelijk voor bestemt zijn om de laatste schat van Celebrimbor te vinden.