De ontsnapping uit de toren

Zowel Nimthoron als ik staan te gillen. Daarop komt de rest de kamer binnen lopen. Ik grijp naar mijn buik in verband met de pijn van de steek wond. Tevens barst ik in huilen uit. Wat heeft het allemaal nog voor zin? De bomen ze verdwijnen toch.

De rest van de groep komt langzaam binnen en vraagt zich af wat er nu allemaal gebeurt is. Ze gaan zoeken en uit onze houding begrijpen ze dat er iets met de kleden aan de hand is. Daarom kijkt Mîrglîn in een van die kleden en ziet daarin inderdaad een wezen in. Zij lijkt er echter ongevoelig voor te zijn.

Daarop toont Nis weer eens aan hoe primitief de dwergen zijn door de strijdhamer te pakken en er op los te slaan. Dit heeft uiteraard het te verwachte resultaat van een hoop stof. Ondertussen volgt Arawn zijn neus waardoor hij een kist onder het bed vind. Hij vermoed dat hierin goud zit dus wil hij hem onmiddelijk lost maken. Helaas lukt dit niet waarop hij besluit wat geweld te gaan gebruiken. Hierop reageert Veryawen want die wilt niet zo maar beginnen met Ringdinar te bestelen.

God zij dank denkt Elyana ten minste nog aan ons. Zij kijkt wat er aan de hand is met Nimthoron. Als ze die aanraakt draait hij zich om en speugt vuur. Het verkoolde haar is te ruiken. Ban denkt Nimthoron te kunnen blussen met water dit veroorzaakt echter alleen maar een hoop stoom.

Nis hoopt daarop dat hij Ringdinar wakker te kunnen krijgen zodat hij ons kan helpen. Hierop begint hij te schudden aan Ringdinar. Helaas werkt dit niet. Hij merk wel dat Ringdinar nauwelijks tekenen van leven vertoont. Op een gegeven moment verwijderd hij zelfs een ring zonder dat Ringdinar iets merkt.

Ondertussen hebben een aantal aanwezigen een leuke theorie opgebouwt over het feit dat de kleden de elementaire elementen vormen:
Blauw Wit
Lucht
Rood Geel
Vuur
Blauw Groen
Water
Rood Bruin
Aarde
Na deze ontdekking kijkt Mîrglîn voorzichtig in het groen blauwe kleed. Helaas kan ze er toch minder goed tegen en raakt ze in de ban van de spel. Ze barst nu ook uit in huilen.

Ze denken dat ze Nimthoron kunnen genezen door hem naar een tegengestelde doek te laten kijken. In het geval van vuur zou dat dus water zijn. Nimthoron besluit echter zelf om in de Rood Bruine te kijken. Hierdoor voelt hij loodzwaar worden. Ook Arawn raakt daarna in de ban van de rood bruine doek.

Hierna wordt ik in slaap gebracht en brengt mij een verdieping lager. Hierna wordt de hogere verdieping verkent. Daar vind Elyana de scroll die we zochten. Ondertussen draagen een aantal mensen Ringdinar uit zijn bed naar buiten de kleden. In de hoop dat hij uit zijn slaap wakker wordt. Zodra ze uit de kamer komen valt Ringdinar in een keer uit in stof.

Daarna besluiten we maar te gaan na dat we nog wat goude munten verzameld hebben uit de kist die onder het bed staat van Ringdinar. De rest draagt mij naar buiten. Helaas staat de kat op de brug zijn plaats te verdedigen. Hij heeft absoluut geen zin om ons er langs te laten. Nalm doet diverse pogingen waarbij een aantal van ons zich verbranden besluiten wij maar eerst een macht door te brengen in de toren.

De volgende ochtend vinden Ban en Veryawen een gang net onder de rand van de put. Zij verkennen het eerste stuk van de gang. Daar komen ze niets bijzonders tegen. Ze komen terug en iedereen gaat mee met hun. Als we ver genoeg in de gang zijn vervalt de spreuk en begin ik me weer normaal te voelen. Ook Mîrglîn, Nimthoron en Arawn beginnen zich weer normaal te voelen.