De tocht naar het noorden

Als we de volgende ochtend terug komem bij het historisch genootschap worden we ontvangen door een van de leden. Die verteldons al snel dat de scroll die we willen hebben zoek is. Men snapt niet waar de scroll is. Als we doorvragen dan blijkt dat er op de plaats waar de scroll had moeten liggen een ander scroll gevonden is. Het blijkt daarbij om een scroll met een recept te gaan. Dit is uiterst vreemd want het genoodschap slaat normaal geen recepten op.

Uit de boekhouding blijkt dat de scroll het laatst 50 jaar geleden geleent is door Ringdinar. Een wizard uit het noorden. Deze heeft de scroll netjes terug gebracht.

We vragen tenslotte of we de scroll met het recept mogen hebben. Als deze gebracht wordt dan verteld het lid ons tenslotte dat hij denkt dat er ooit een illusie spel over deze scroll uitgesproken is. Het zou goed kunnen dat deze scroll terug gebracht is door Ringdinar in plaats van de orginele. Door de spell is dat toendertijd niet ontdekt.

Op deze scroll blijkt een recept te staan voor een paddestoelen soep met zeldzame paddestoelen die alleen in het noorden te groeien. We bedanken het genootschap voor hun medewerking en besluiten dan richting het noorden te gaan in de hoop de scroll te kunnen vinden.

Op de tocht worden we 's morgens een keer wakker van geluiden uit het bos. Ban blijkt inmiddels weg te zijn zonder dat iemand iets gezien heeft. Als we voorzichtig de bossen onderzoeken treffen we ban aan. Zijn kleren zijn behoorlijk verscheurt en hij is zelf versuft. Het is onduidelijk wat er gebuert is en Ban wilt er ook al niet al te veel over zeggen.

Hij repareert zijn kleren echter wel op zo'n manier dat het de volgende keer wat makelijker open kan.

Voor de rest komen we een hoop vluchtingen uit het noorden tegen. De mensen beginnen masaal met huisraad en al uit het noorden weg te trekken. Het lijkt er op dat het daar op dit moment niet echt pluis is.

Ten slotte komen we aan in I ant Methed. Dit is de geboortestad van Nimthoron. Terwijl de rest gezamelijk een slaapplaats zoekt gaat Nimthoron alleen de stad in. 'S morgens treffen we haar weer aan. Ze verteld dat Ringdinar inderdaad bekent is. Het is een wizard uit het noorden die af en toe in de stad komt.