Te gast bij de dwergen

Tijdens mijn slaap droom ik van water muziek zoals ik die nooit gehoord heb. Het doet mij denken aan de misterieuse verhalen uit mijn jeugd. Ik kan het echter niet precies plaatsen.

Op een gegeven moment kom ik bij. Ik kijk rond en lig op de `water' vloer. Hij ziet er alleen nu uit als een echte vloer. De overige liggen ook op de vloer. Ban beweegt nog al onrustig. Dan blijkt dat hij op een staaf ligt. Zo'n zelfde staaf als we gevonden hebben in de toren van het noorden. Deze is echter duidelijk van ander materiaal gemaakt.

We lopen nog rond deze zaal om te kijken of we nog andere dingen kunnen ontdekken. We vinden nog 2 standbeelden van mannen en 2 van vrouwen. We kunnen niet herken wie het zijn maar het doet een aantal van ons denken aan de `valar'. Voor de rest vinden we nog een grote zaal met een voorraadkamer en een aantal cellen.

Om dat we niets bijzonders meer vinden gaan we naar boven. Daar worden we vrijwel gelijk door 14 dwergen omsingeld. 7 met bogen en 7 met zwaarden. We proberen nog met ze te praten maar ze zijn voor geen enkele reden vatbaar.

Even later komen er nog 7 dwergen aan. Daarbij zit blijkbaar de leider van de groep die uitermaten in de schik is met het vinden van de groep mensen die dit gebied plunderd. Wat wij ook proberen ze laten ons niet gaan.

Ook Arawn blijkt niets te kunnen bereiken. Alhoewel hij een van de dwergen blijkt te kennen omdat hij hier ook wel eens wacht gelopen heeft. We komen te weten dat de dwergen dit als hun teriatorum beschouwen en geen enkele indringer accepteren.

Even later melden nog 4 groepen van 7 dwergen zich en worden we af gevoerd naar Khazad-dûm. Daar zullen we de koning berecht worden als Plunderaars.

In Khazad-dûm neemt Arawn kontakt op met zijn opa. Hij zal ons verdedigen in de rechtzaak. Het is bij de dwergen normaal dat dat gebeurt door een respectabel (en dus oud) family lid. Het ziet er echter absoluut niet goed uit. Vooral de 2 stafen zijn volgens de dwergen bewijs dat we aan het plunderen waren. Deze stafen zijn van mithril en ganin. Dat laatste is nog zeldzamer en duurder dan mithril.

Tijdens de rechtzaken vertellen we de waarheid hoe we achter onze droom aan lopen en wat we tot nu toe mee gemaakt hebben. Aan het eind hiervan spreekt de koning ons vrij en worden we bij hem ontboden. Daar ontvangen we de derde staaf.

Deze staaf is van eog. Hij verteld ons dat hij van "...." de opdracht had gekregen om een groep reizigers die uit alle rassen bestond de derde staaf te geven als ze langs kwamen met de 2 stafen. Verder verteld hij ons dat ze bij het historis genootschap in Tharbad mischien wel over de aanwijzingen beschiken hoe er een sleutel gemaakt moet worden uit deze 3 stafen.

De volgende dag vertrekken we met al onze spullen en een pas van de dwergen naar Tharbad om op zoek te gaan naar de methode om uit de 3 stafen een sleutel te maken.

We gaan met zijn alle Tharbad in. Daar zoeken we het historis genootschap op. De historicus die we daar spreken kan zich vaag wel wat herinneren maar zegt veel tijd nodig te hebben om het op te zoeken in de oude boeken.

Hierna zoekt iedereen een herberg op en probeerd wat geld te verdienen en zich te vermaken.