De begane grond

Als we naar de volgende verdieping lopen dan blijkt die vergelijkbaar ingedeeld te zijn. Midden in deze verdieping is een grote kamer die donker is. Daarin vinden we een groot gat en enkele banken.

Twee van ons lopen naar beneden om het vuur in de smederij aan te steken. Als we dat doen dan blijkt dat de vuurkolom door het gat naar boven komt. Deze kamer is blijkbaar bedoeld als gezelschap kamer voor de mensen met een gezellig haardvuurtje in het midden. Het blijkt dan ook al snel dat het vuur hier reageerd op haart vuur aan/uit.

Aan de buitenkant van de grote zaal blijken een aantal slaapkamers te zitten. Hierin staan bedden en kasten voor kleding. In een aantal van die kasten zit ook nog oude kleding die bij het aanraken gelijk tot stof vergaat.

In een van de kamers ruikt nis weer goud. Hij is niet meer te houden. Hij begint de kamer en de bedden te doorzoeken. Daar dit oud is vervalt dit allemaal tot stof. Iedereen vlugt dus de kamer uit. Even later komt Nis uit de stof wolk gelopen met een goudstuk.

We ontdekken ook nog een paar vergrendelde duren. Als we die openen dan staan we buiten. Daar zien we dat het gebouw boven de begane grond compleet is ingestort. Overal ligt puin van het gebouw. Voor de rest staat er rond het gebouw een muur van 12 meter hoog met daarin een poort en diverse wachttorens. Deze muur is absoluut niet beschadigd.

Wij vragen ons allemaal af hoe een gebouw zo kan instorten. Alle verdiepingen boven de grond zijn ingestort (en aan het puin te zien zijn dat er nog al wat) terwijl de muur er rond om heen en de kelder en begane grond onbeschadigt zijn.

Niemand weet hier antwoord op. We denken wel dat dit niet zo maar door de tijd gekomen is.

Hierna besluiten we de toren van het noorden te gaan verlaten. Na enig overleg besluiten wij door de tunnels naar buiten te gaan. Dan hoeven we immers het hek niet los te laten staan. We proberen eerst naar het midden te lopen. We nemen daartoe de tunnel aan de andere kant van het gebouw. Helaas blijkt die naar 10 mijl weer boven de grond te komen.

Daarna proberen we de westelijke gangen te volgen. Deze komt naar een vergelijkbare afstand boven de grond. Hierna besluiten we om boven de grond langs de grens van Eregion door te trekken.

We komen weer bij de revier uit waar een goed pad langs ligt en besluiten dit te volgen. Deze weg gaat richting Tharbad.

Op deze weg komen we een herder tegen. Die verteld ons dat als we naar de andere toren willen dat we door moeten trekken naar Tharbad. We moeten in Tharbad wel op passen voor dieven en/of zakkenrollers want die zijn er veel. Verder wijst hij ons er op dat we beter uit die buurt van die torens kunnen blijven want daar spookt het. Zo was er de afgelopen 2 nachten vuur te zien bij de toren achter onze rug.