In de toren van het noorden

Nimthoron drukt echter nog een keer achter aan de onderkant tegen de want. Hierna roept hij onmiddellijk. Het blijkt namelijk dat de deur aan de onderkant draait. Het is helemaal geen geheime deur. Gewoon een lage klep.

We overtuigen ons er van dat we aan de andere kant ook de klep ook los kunnen maken. Na dat we weten dat dat werkt gaan we met zijn alle de lage doorgang  in.  Aan de andere kant is een wapen kamer. Daarin bevinden zich nog 1 zwaard, 4 messen en 5 mace's.  Veryawen pakt gelijk het zwaard en kijkt of het beter is dan haar eigen zwaard. Na enige discussie wijs ik haar er op dat het voor iedereen beter is als ik ook een zwaard heb. Het is niet effectief als Veryawen 2 zwaarden heeft en ik een mes. Hierna krijg ik het zwaard. De messen worden door onder de diverse mensen verdeeld. Nis pakt ook nog een mace mee.

Na deze discussie lopen we door een deur de wapen kamer uit. We komen nu in een gang en lopen links zodat we hopenlijk bij de andere ingang terecht komen. Als we de volgende deur openen komen we in een grote ruimte met op de grond een cirkel. Van achter komt een grote goot de kamer binnen. Verder staat er een aambeeld in de kamer en hangen er 5 bakken aan het plafond.

Ruine laagste etage.

We zijn er allemaal van overtuigd dat we in een smederij terecht gekomen zijn.

Veryawen trekt op een gegeven moment aan een hendel bij een tafel. Hierna ontstaat een vreemde geur. Als later iemand "het smitste vuur" zegt, begint er een vuur midden in de kamer te branden. Verder halen we een voor een de 5 bakken naar beneden. Die blijken allemaal met opvallend fris water gevult te zijn. Als ze alle 5 naar beneden gehaalt zijn begint het water te stromen.

Even later loop ik met een gedeelte van de groep door naar de deur aan de andere kant. Hierachter is weer een gang met aan de linkerkant een deur die ook naar een wapenkamer leidt. Ondertussen is Elyana naar de achterkant van de smederij gelopen. Daar is ze de volgende ruimte in gelopen. Hier heeft ze de smeltoven van de smederij aangetroffen. Ook hier is weer een vuur dat aan gaat op het commando "het smitste vuur". We komen er ook achter dat het stopt op het commando "smitste vuur stop".

Er ontstaat wel een discussie dat we beter bij elkaar kunnen blijven in verband met mogelijk gevaar (vooral de waarschuwing van Duremas niet vergeten).

Hierna onderzoeken we de kamer links van de smederij. Hier vinden we een bronze spiegel. Ik vertrouw dat gelijk niet. En terecht! Even later ziet Ban een skelet in de spiegel. Als Elyana kijkt ziet die een oudere Elf terwijl Veryawen gewoon zich zelf ziet. Het lijkt er op dat die spiegel de persoon laat zien zoals hij over een grote tijd uit ziet. Vreselijk he! Ik besluit dat het hier niet pluis is en vlucht met een grote boog deze kamer uit.

In de kamer aan de andere kant vinden diverse tafels en glazen. Tevens vinden we 10 kolven (4 roze, 5 groene en 1 blauwe) met vloeistof.

We lopen vervolgens door de andere deur naar achter door een gang de volgende deur in. Hier vinden we vele zure flessen wijn. Na lang zoeken komen we er echter nog een tegen die goed smaakt. Deze drinken we op. De gespiegelde kamer aan de andere kant blijkt een vergelijkbare inhoud te hebben.

Hierna gaan we naar de kamer die achter de smelterij ligt. Hier staan links een aantal boeken met titels over smederij. Verder staat aan de linker kant een spreuk.

Na het uitspreken van die zinnen sluit de deur ineens. We zitten nu met zijn alle opgesloten. We beginnen te kijken of we tussen de boeken wat kunnen vinden. Maar als we het eerste boek uit de kast pakken dan valt dat onmiddellijk uit een. Daar we niet weten of we daarmee nog iets kunnen doen besluiten we de boeken nog even met rust te laten.

Uiteindelijk klimt nis op de tafel aan het uiteinde en vind een luik waar achter een spreuk staat.

  1. When doom re emurges from the shadow (Quinia)
  2. Free kindreds must join (Khazy)
  3. Search the keys and its treachers (Sindarin)
  4. Bring them to the lady of the wood (Adunic)
  5. Ost-in-Addhill (Bither)
Steeds naar het oplezen van een spreuk kwam de volgende te voorschijn. Uiteindelijk vinden we een staaf die volgens Nimthoron magisch is. Verder verteld Elyana dat "the lady of the wood" op de leider van haar groep kan slaan! Na het sluiten van alle luiken kunnen we de ruimte verlaten.

Hierna overnachten we in een van de ruimtes.

De volgende dag lopen we vanuit de smelterij naar buiten. We komen in een grote ronde gang waaraan de wapen kamers liggen. Hier vinden we een kamer met daarin een beschimmeld maal van paddestoelen. Een wc en bad kamer met water. Een kamer met daarin een grote stromende goot. In de laatste kamer aan die kant ruikt Nis in eens goud.

De kamers aan de achterkant bevatten een enorme hoeveelheid "lemba wafels". Hieraan hebben we verlopig genoeg. Ik pak er dan ook enthousiast van want het is veel beter dan dat dwarvenway bread dat ik uit armoe gekocht heb.

Ten slotte treffen we aan de achterkant een gang aan die uiteindelijk naar 2 grote voorraad kamers loopt. Hier is echter alleen nog bedorven voedsel te vinden.

De ander kant van de gang blijkt vergelijkbaar opgebouwd te zijn. We lopen daar dan naar even kijken ook al gouw omhoog om de volgende verdieping te bekijken.