De reis naar Eregion

Nadat ik 's morgens heb aangesloten bij de groep beginnen we aan de tocht naar Eregion. We besluiten door het landschap te trekken totdat we aan de beek komen. Daar volgen we de beek totdat we bij de rivier komen.
Landkaart van het gebied

We lopen dus vanuit de boerderij rechtstreeks naar het zuiden. De eerste dag gebeurt er weinig. De tweede dag horen we in het bos ineens een hoop gekraak. Iedereen grijpt naar zijn bewapening en even later stormt er een beer door de struiken op ons af.

Ban probeert de beer te kalmeren en houd ons er van af om aan te vallen. Ook ik heb de indruk dat het niet normaal is dat die beer zo op ons af stormt. Hierna zien we Elyana wat doen waarna de beer onmiddellijk in slaap valt.

We zien dan dat de beer een pijl in zijn poot heeft. Daar Ban blijkbaar veel om die beer geeft hoop ik de beer verder te kunnen kalmeren via een healingsspel. Als Ban dat ziet verwijderd hij de pijl. Hierna komt de beer Bij.

Ban probeert de wond verder te verzorgen maar de beer is nog veel te onrustig. Hierop gebruikt Ban ook een heal spel op de beer. Daarna verzorgt hij de wond van de beer.

Het blijkt dat Veryawen in deze tijd inmiddels door gelopen is. Haar zien we op dit moment niet meer.

De beer loopt nu weg. Daar hij regelmatig achter om kijkt volgen wij hem. Hij brengt ons tenslotte naar een open plek van ongeveer 10 meter waar een uitzonderlijk grote hulst struik in het midden staat. Hij wijst naar die struik en verdwijnt vervolgens.

Daar deze struik niet geheel natuurlijk lijkt besluiten wij hem te onderzoeken. Nadat ik er een rondje om gelopen heb en niets bijzonders ontdekt heb, besluit Nis om onder de struik te kruipen. Dit gaat ondanks zijn corselet opvallend stil.

Hierna kruip ik achter hem aan. Daar we niks bijzonders zien klimt Nis omhoog de Hulst in. Zodra zij boven is hoor ik ineens een hoop lawaai en valt zij naar beneden onder het schreeuwen van Veryawen.

Het blijkt dat hij van bovenuit Veryawen gezien heeft. Zij heeft naar Veryawen gezwaait waarop deze uit de boom viel. Vervolgens viel Nis ook.

Als we allemaal aan de rand van de struik staan praat ik even met Elyana over het feit dat Eregion vertaalt Hulst betekent. Ook zij heeft die opvallende overeenkomst al gezien.

Even later komt Veryawen weer bij ons en besluiten we hier te overnachten.

De volgende dag trekken we door en komen we bij de beek. Aan de overkant van de beek is een pad dat we verder willen volgen. We steken daarom de beek over. Eenmaal aan de overkant horen we in de verte gezang in de vorm van "... Wij willen goud, goud..." en dat soort thema's.

We trekken ons terug en besluiten om Nis op de weg te laten wachten. Daar blijkt een groep dwergen aan te komen (wat verwacht je anders met dat soort thema's). Het blijkt een groep handelaren te zijn (Moral, Rondin, Salas, ...., Kretie, Donalie) die op weg is naar Khazad-dûm (Moria).

Bij deze dwergen koop ik na wat overleg 40 pijlen en een week Dwarvisch way bread (dit is nauwelijks te eten maar beter hebben ze niet). Ook Elyana en Veryawen kopen nog een aantal dingen.

Verder horen we van de Dwergen dat dit pad doorloopt naar een pond aan de rivier. Daar kunnen we oversteken naar Feimas Drunin. Een klein dorpje waar de Dwergen over nachten. Vlak buiten dat dorp woont Duremas. Duremas is een droom uitlegger volgens de dwergen.

We trekken vervolgens met de dwergen op tot aan het dorp. Na betaald te hebben voor de overtocht van de pond komen we aan in het dorp. Daar horen we dat Duremas volgens de plaatselijke bevolking een dorpsgek is die ten oosten van het dorp in het Moeras woont.

Daar overnachten we in de herberg. Alleen Veryawen en Elyana denken dat bomen lekkerder slapen. Zij besluiten dat de grote boom midden voor de herberg er wel geriefelijk uit ziet. Ze komen er echter al snel achter dat je niet rustig in een boom die midden op het dorpsplein voor de herberg staat kunt overnachten. Vandaar dat ze zich ook verder terug trekken.

Verder valt het op dat de mensen nog al ontzag hebben voor de elven. Vooral Veryawen valt erg op. Dat is echter niet vreemd want Veryawen is een kop groter als de lokale bevolking. Verder heeft de lokale bevolking er nog nooit elven gezien.

De volgende dag steken we weer via een pond de rivier over. Daar worden we door de veerman in een moeras af gezet met de mededeling dat als je rechtdoor loopt het moeras kunt doortrekken totdat je bij een pad richting Moria komt.

Wij besluiten dat inderdaad maar te doen want het lijkt ons niet verstandig om zo maar op een willekeurige plaats het moeras in te trekken. Daar Elyana het lichtst is loopt zij voorop, Daarna volgen Veryawen, Ik, Ban, Nimthoron en ten slotte Nis.

Als we een tijdje in het moeras gelopen hebben wordt Elyana ineens aangevallen door een Slang en een tweede komt af op Veryawen. Deze slangen worden door Elyana met haar slaap spel onschadelijk gemaakt nadat beide bijt wonden hebben opgelopen. Naar diverse healings spels valt de schade echter nog al mee.

Een stuk onderzekerder trekken we door in het moeras. Enkele uren later valt Veryawen ineens voorover in de modder. Even later horen we Schater gelach uit het moeras. Dit blijkt Duremas te zijn die lacht over Veryawen.

Als we Duremas vertellen over de ontmoeting met Morin en onze gezamenlijke droom verteld hebben, zegt hij dat hij van Morin gehoord heeft en ook een vergelijkbare droom heeft gehad. Verder doet hij de volgende uitspraken waarvan de strekking niet even duidelijk is:

Verder zegt hij dat we voorzichtig moeten zijn maar wel moeten afrijzen richting Eregion.